petak 10. septembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Supruzi milionska odšteta od muževljeve ljubavnice

Supruzi milionska odšteta od muževljeve ljubavnice

VAŠINGTON - Amerikanka Lin Arkara uspela je da na sudu od muževljeve ljubavnice izdejstvuje odštetu od 5,8 miliona dolara. Ova 45-godišnja lekarka iz Severne Karoline iskoristila je prastari zakon o "otuđenju ljubavi" kako bi tužila bivšu prijateljicu koja joj je otela muža i razorila brak.

Dok je bila trudna sa prvim detetom, Lin je pozvala Suzan Pekoraro (45) u goste da joj pomogne oko uređivanja dečje sobe. Tokom boravka u njenoj kući, Suzan je zavela Lininog supruga Rasela. Lin i Rasel su tada bili šest godina u braku. Kada je nakon rođenja ćerke Lin otkrila da je muž vara, razvela se i tužila Suzan za svotu koju bi "zaradila" da je ostala u braku - 5,8 miliona dolara.

"Suzan je došla u kuću moje klijentkinje i pomogla joj da ofarba dečju sobu, a usput je zavela njenog supruga", kazala je Linina advokatica, ističući da je par živeo srećno pre Suzanovog dolaska. Posle razvoda, Lin se preselila na Floridu, dok Suzan još živi u Merilendu i možda nikada neće morati da isplati odštetu pošto se presuda ne može prisilno naplatiti u drugoj državi.

Najviša odšteta, po zakonu o "otuđenju ljubavi", od devet miliona dolara dodeljena je 60-godišnjoj Sintiji Šeklford koja je uspela da na sudu dokaže da je An Lundkvist "svesno zavela muža" i uništila brak dug 33 godine.

Američki mediji navode da sudovi u Severnoj Karolini svake godine rešavaju oko 200 ovakvih slučajeva, i prenose savet Linine advokatica svima onima koji se lako upuštaju u afere - da zaobilaze Severnu Karolinu!

Komentari

A što zavođenje nečijeg muža automatski znači i uništenje braka? Ona je sama htela da izađe iz braka jer je muž prevario, ali to je njena želja a ne želja muža ili želja ljubavnice. Prema tome, ona je sama završila svoj brak. Ljubavnicu bi mogla da tuži samo da je ljubavnica nagovorila muža da napusti brak.