nedelja 10. mart 2013.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > U najpoznatijem restoranu na svetu otrovala se 63 gosta

Povraćanje i proliv

U najpoznatijem restoranu na svetu otrovala se 63 gosta

KOPENHAGEN - U poznatom restoranu "Noma" u Kopenhagenu - nosiocu dve "Mišlenove zvezdice" - najvećeg odličja u svetu gastronomije, otrovane su 63 osobe, pa je danska Uprava za veterinu i hranu naložila hitnu sanitarnu inspekciju objekta.

Danski zvaničnici za bezbednost hrane traže otklanjanje nedostataka u radu i "bolje rukovanje hranom" u restoranu "Noma" koji je tri puta uvršćen među najbolje restorane u svetu, prema oceni poznatog francuskog magazina o restoranima "Gastromag", prenela je agencija AP.

Danska uprava za veterinu i hranu juče je saopštila da je obavila inspekciju popularnog restorana u Kopenhagenu, posle pritužbi gostiju da su, nakon večere u njemu, imali zdravstvenih problema.

Portparol uprave Morten Lisbi rekao je da su gosti posle konzumiranja hrane u tom restoranu "masovno imali povraćanje i proliv" i da su 63 gosta inficirana u periodu između 12. i 16. februara, ali da, za sada, nije jasno šta je izazvalo infekciju.

Menadžer tog restorana Piter Kreiner izvinio se gostima zbog neprijatnosti i rekao da pokušavaju da sa inspekcijskim organima utvrde uzrok infekcije.

Glavni kuvar i jedan od suvlasnika restorana je Rene Redžepi.