sreda 10. mart 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Ukrajina: Tigipko za vicepremijera

Ukrajina: Tigipko za vicepremijera

KIJEV - Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič sastao se danas sa liderom partije Snažna Ukrajina i trećeplasiranim na nedavnim izborima za šefa države Sergejom Tigipkom i ponudio mu funkciju potpredsednika vlade. Ukrajinska vlada mogla da bude formirana do kraja ove nedelje, a funkciju premijera mogao bi da zauzme nekadašnji ministar finansija Nikolaj Azarov, prenose mediji.

Janukovič je rekao da je Tigipko najprihvatljiviji kandidat za vicepremijera, da ne pripada nijednoj od parlamentarnih partija i da je dobio veliku podršku na izborima u januaru od onih koji su za promene i reforme, prenela je agencija Ukrinform.

- Tigipko je dobar kandidat za upravljanje ekonomskim blokom - rekao je ukrajinski predsednik posle susreta sa ukrajinskim biznismenom i bivšim guvernerom Narodne banke, koji je na izborima osvojio više od 13 odsto glasova.

Pres sekretar Tigipka Irina Rudko izjavila je ruskoj agenciji Itar-Tass da lider Snažne Ukrajine, zasad, nije reagovao na ponudu Janukoviča, ali da će reakcija uslediti uskoro. Istovremeno, ruska državna agencija prenela je da je lider Fronta za promene i četvrti u prvom krugu predsedničkih izbora Arsenij Jacenjuk odbio da učestvuje u vladi i da prelazi u opoziciju, gde će formirati vladu u senci.