sreda 10. mart 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Uhapšeni osumnjičeni za krađu posmrtnih ostataka predsednika Kipra

Uhapšeni osumnjičeni za krađu posmrtnih ostataka predsednika Kipra

NIKOZIJA - Trojica muškaraca uhapšena su juče kao osumnjičeni za krađu posmrtnih ostataka bivšeg kiparskog predsednika Tasosa Papadopulosa, saopštila je policija.

U pitanju su dva kiparska Grka, od kojih je jedan već osuđivan na zatvorsku kaznu, i jedan Indijac, javio je Rojters.
Američka agencija AP citira neimenovog višeg zvaničnika koji je naveo da je jedan od uhapšenih kiparski Grk koji služi doživotnu robiju u Nikoziji, drugi je njegov brat, a treći je stranac čija nacionalnost nije naznačena.
Papadopulosovo telo ukradeno je sa groblja pre tri meseca, 11. decembra 2009. godine, uoči godišnjice smrti bivšeg predsednika.
Telo je pronađeno kasno sinoć na drugom groblju, na osnovu anonimne dojave. Identifikaciju je obavila porodica, a potvrdila analiza DNK.
Posle pronalaska Papadopulosovog tela kiparski ministar pravde Lukas Luka je saopštio da motiv te bizarne krađe nije bio političke prirode već otkpunina.
On je dodao da je Papadopulosovoj porodici upućen zahtev za otkupninu kako bi bilo vraćeno telo, ali da novac nije isplaćen.
Međutim, Papadopulosova porodica tvrdi da od nje niko nije tražio novac. Papadopulos je bio predsednik Kipra od 2003. do 2008. godine.