sreda 10. mart 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Telo predsednika ukrali zbog otkupnine?

KRAĐA OSTATAKA TASOSA PAPADOPULOSA, ŠEFA KIPARSKE DRŽAVE, NIJE POLITIČKI MOTIVISANA

Telo predsednika ukrali zbog otkupnine?

NIKOZIJA - Kradljivci tela bivšeg kiparskog predsednika Tasosa Papadopulosa nameravali su da traže otkupninu, izjavio je juče ministar pravosuđa Kipra, samo nekoliko sati pošto je telo pokojnog šefa države pronađeno u Nikoziji.

"Zaključak je da je iza krađe stajala otkupnina i da nije bilo političkog motiva", rekao je ministar Lukas Luka na konferenciji za novinare. On je rekao da su kradljivci tražili novac od porodice pokojnog Papadopulosa, koja je zatim obavestila policiju.
Ministar je precizirao i da nije plaćena nikakva otkupnina.

Porodica Papadopulos negirala je, međutim, da je primila bilo kakav zahtev da plati kako bi kradljivci vratili telo. Jedan predstavnik porodice rekao je agenciji AP da nije tražen nikakav novac i da su tvrdnje ministra "neosnovane".

Kiparska policija potvrdila je juče da je pronađeno telo bivšeg kiparskog predsednika Papadopulosa, koje je sa groblja blizu Nikozije ukradeno u decembru prošle godine. "Analiza DNK je potvrdila da je pronađeno telo Papadopulosa", rekao je portparol kiparske policije Mihalis Kacunotos.

Na osnovu anonimne telefonske dojave, posmrtni ostaci bivšeg kiparskog predsednika pronađeni su prekjuče na drugom groblju, manje od pet kilometara od mesta sa kojeg su ukradeni u decembru 2009, rekao je portparol, ne navodeći detalje o istrazi.

Papadopulos, predsednik od 2003. do 2008, bio je sahranjen na malom groblju Deftera, na jugu Nikozije. Nepoznate osobe su u decembru prošle godine pomerile nadgrobni spomenik težak 250 kilograma i odnele kovčeg sa telom.