sreda 10. mart 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Snežno nevreme u Lici i olujna bura u Primorju

Snežno nevreme u Lici i olujna bura u Primorju

GOSPIĆ - Snežno nevreme u Lici i olujna bura u Primorju protekle noći gotovo su paralisali saobraćaj.
U Gospiću je palo više od pola metra novog snega, a na Plitvičkim jezerima visina snežnog pokrivača mestimično je viša od jednog metra. Jak vetar uzrokuje snežne nanose preko prevoja Vratnik, Baške Oštarije i Kapela.

Saobraćajna policija Ličko-senjske policijske uprave rano jutros je izvestila da je za sav saobraćaj zatvorena deonica autoputa Zagreb-Split, od Svetog Roka do Posedarja. Saobraćaj se obavlja obilazno, preko Gračaca i Obrovca, ali krajnje otežano i uz česte zastoje, prenela je Hina.

Za sav saobraćaj zatvoreni su putevi u Lici Bruvno-Mazin-Dobroselo i Bjelopolje-Lapac, a sneg je zatrpao gotovo i sve županijske i lokalne puteve do udaljenijih naselja. Uz ličku magistralu Plitvice-Gračac, u snegu je zastalo na desetine kamiona i tegljača.

Zbog olujne bure koja na udare u podvelebitskom primorju duva brzinom većom od 120 kilometara na sat, za sav saobraćaj je zatvorena i deonica Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj-Sv. Marija Magdalena. Zbog snežne mećave jutros su kasnili autobusi u mesnom i međumesnom saobraćaju. Zbog olujne bure, mnoga naselja u podvelebitskom primorju od sinoć su bez  struje.