sreda 10. mart 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Prerušeni talibani pobili NATO vojnike

Prerušeni talibani pobili NATO vojnike

KOST - Talibani su danas preuzeli odgovornost za samoubilački bombaški napad u vojnoj bazi na istoku Avganistana u kome su ubijena dva vojnika međunarodnih snaga.

- Talibanski operativac obučen u uniformu avganistanske policije ubačen je u vojnu bazu po mraku i aktivirao prsluk pun eksploziva kod grupe vojnika koji su grejali ruke na vatri, rekao je portparol talibana Zabiulah Mudžahid u telefonskoj izjavi agenciji AP.

Portparol snaga NATO Ijan Bakster juče je potvrdio da su dva vojnika međunarodnih snaga u Avganistanu ubijena u napadu u provinciji Kost, ali nije izneo više detalja o incidentu, niti je otkrio nacionalnu pripadnost žrtava, javio je Rojters.

Britanska agencija navodi reči anonimnog pripadnika lokalne uprave koji je rekao da je napadač eksploziv aktivirao ispred američke vojne baze koju koristi i avganistanska pogranična policija u okrugu Ali Šer, u provinciji Kost, u blizini granice sa Pakistanom. Agencija AP je navela da se u istočnoj oblasti na granici sa Pakistanom pretežno nalaze Amerikanci, mada portparol NATO nije potvrdio da li je mala vojna baza gde se napad dogodio, američka niti nacionalnost ubijenih vojnika.