sreda 10. mart 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Na sednicu vlade u majici "The Government Fucks Me Every Day"

Na sednicu vlade u majici "The Government Fucks Me Every Day"

ZAGREB - Veće časti Hrvatskog novinarskog društva (HND) presudilo je da se snimatelj hrvatske RTL televizije Ivan Cvirn nije ogrešio o Kodeks časti novinara kada je u julu prošle godine na sednici vlade nosio majicu na kojoj je pisalo "I don't need sex - The Government Fucks Me Every Day".

Kako je objavljeno u novom broju lista Novinar, koji izdaje HND, Veće časti smatra da snimatelj nije bio prikladno obučen, ali da oblačenje nije stvar Kodeksa časti, već kućnog vaspitanja.

Zbog toga snimatelju nije izrečena nikakva mera, prenosi nedeljnik Nacional. Izjašnjavanje HND o slučaju snimatelja Ivana Cvirna tražila je Vlada Hrvatske.

Snimatelja RTL-a koji se na sednici vlade sredinom prošle godine pojavio s pomenutim natpisom premijerka Jadranka Kosor izbacila je sa sednice, a potom je dobio otkaz na RTL televiziji.

Mediji su tada spekulisali da je Cvirn dobio otkaz na zahtev premijerke. Na RTL su objasnili da svi njihovi saradnici moraju "profesionalno da se ponašaju i da budu pristojno obučeni bez istaknutih simbola ili poruka".