petak 9. novembar 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Mališan klinički bio mrtav 65 minuta

Mališan klinički bio mrtav 65 minuta

VELTON - Džago (2) iz Veltona u Velikoj Britaniji prava je mamina i tatina srećica. On je u martu preživeo teško oštećenje mozga pošto se skoro utopio.

Odlutao je dadilji i upao u jezero. roditelji su ga pannično pokušali oživiti, ali bez uspeha. I hitna pomoć je dala sve od sebe, ali njegovo malešno srve nije kucalo. Međutim, posle 65 minuta desilo se čudo i bolničarka je napipala njegov  puls. Brzo su ga prebacili u bolnicu, gde mu je srce još jednom prestalo da kuca, ali su ga ipak oživeli. Doktori su mu davali samo jedan odsto da će preživeti. Ali mališan se nije predavao. Bio je uporan. Posle nekoliko dana počeo je samostalno da diše.

Od tada do danas neprestano napreduje, sada sam sedi i podiže glavicu. Ide na psihoterapiju, uči ponovo da govori. Roditelji Lin i Brajan su zaposlili nekoliko stručnjaka kako bi se svakodnevno radilo sa Džagom. Čak su osnovali i fondaciju za svog sina jer njegovo lečenje dnevno košta 1.500 evra, a do sada su skupili oko 30.000 evra.

"Podršku su nam dali i ljudi koje nikada nismo videli. Mi smo jaki i sve ćemo učiniti da imamo život kakav smo imali  pre ove tragedije", rekla je Lin, koja se s mužem i trojicom sinova pred samu tragediju preselila iz grada u malo mesto da bi njeni dečaci imali što lepše detinstvo.