ponedeljak 9. maj 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Pakistan muči muku sa Bin Ladenovim ženama i decom

Pakistan muči muku sa Bin Ladenovim ženama i decom

ISLAMABAD - Pakistanske vlasti suočene su sa problemom šta da učine sa tri žene ubijenog vođe Al kaide Osame bin Ladena i osmoro njegove dece.

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da zvaničnici vlade i dalje drže Bin Ladenove žene i decu radi ispitivanja i da, zasad, nijedna zemlja nije zatražila njihovo izručenje, prenela je agencija AP.

Jedna od žena, Amal Ahmed Abdulfatah, rođena je u Jemenu, a ni Jemen niti neka druga zemlja nisu zatražile izručenje članova porodice ubijenog vođe Al kaide.

Abdulfatah, najmlađa Bin Ladenova žena, ispričala je istražiteljima da je u kuću u Abotabadu došla 2006. godine i da nikada nije iz nje izlazila.

Pakistanski zvaničnici, koji nisu otkrili gde se nalazi Bin Ladenova porodica, rekli su da će oni biti vraćeni u zemlje iz kojih potiču.
Pakistanski zvaničnici nisu obelodanili ni uzrast dece.

Jedan od Bin Ladenovih sinova, Kalid, ubijen je u akciji američkih komandosa, a Abdulfatah je ranjena u nogu i odvedena je prvobitno u vojnu bolnicu.

Izjave žena trebalo bi da pomognu u otkrivanju detalja kako je Bin Laden provodio vreme i kako je uspevao da izbegne da bude uhvaćen, živeći u velikoj kući u blizini vojne akademije, u gradu Abotabadu, na dva i po sata vožnje od prestonice Islamabada.

Takođe, svedočenja njegovih žena, mogla bi značajno da pomognu u otkrivanju detalja američke operacije, u kojoj je ubijen Bin Laden.