sreda 8. septembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Britanska vojska bojkotuje igricu u kojoj je igrač taliban

Britanska vojska bojkotuje igricu u kojoj je igrač taliban

LONDON - Britanski ministar odbrane Lijam Foks pozvao je distributere igre "Medal of Honor" da bojkotuju naredno izdanje i pokažu podršku oružanim snagama Britanije. Igra koja će se u maloprodaji pojaviti u oktobru, pružiće mogućnost igraču da bude u ulozi talibanskog borca.

Foks je podsetio da su talibani odgovorni za gubitak brojnih života i da je šokantno da neko smatra prihvatljivim da rekreira njihova nedela prema britanskim vojnicima. "Besan sam. Teško mi je da poverujem da neko u našoj zemlji želi da kupi jednu antibritansku igru. Pozivam distributere da pruže podršku našim oružanim snagama i bojkotuju ovaj proizvod", rekao je britanski ministar odbrane.

Proizvođač i distributer igrice, američka kompanija "Ilektroniks arts" (Electronic Arts), ukazala je da se igraču pruža prilika da se postavi u ulogu obe zaraćene strane i da u igri nema britanskih vojnika. „Niko ko igra video igre neće biti šokiran našom odlukom. Većina nas igrača igra na ovaj način od svoje sedme godine, neko mora da bude u ulozi žandarma, a neko lopova", navela je kompanija.

"Medal of Honor" je renomirani serijal ratnih igara koji igrača stavlja u ulogu običnog vojnika i vrlo realno prikazuje sve strahote rata. Serijal je započet 1999. godine izdanjem za "Sonijevu" (Sony) igračku konzolu "plej stejšn" (PlayStation), a prva igra u serijalu namenjena računarima predstavljena je 2002. Usledio je niz manje ili više uspešnih nastavaka, a najnoviji se željno iščekuje ove godine i razvija se uporedo za sve poznatije igračke platforme, Majkrosoft "iksboks 360", Sonijev "plej stejšn 3" i personalne računare.

Komentari

Da neko bojkotuje Medal of Honor zato sto moze da se igra u ulozi talibana? Kakava glupost, pa ceo svet iscekuje ovu igricu upravo zato da bi se jenkijima nacestitao mile nove godine, pa makar i kao taliban.