petak 8. jul 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Teroristkinje nose bombe u grudima

FBI UPOZORAVA AVIOKOMPANIJE

Teroristkinje nose bombe u grudima

LONDON - Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je javnost da teroristi menjaju metode rada i da bi, prema podacima koje su prikupili obaveštajci, uskoro u avione mogli da unesu eksploziv hirurški ugrađen u telo?!

FBI je o tome već obavestila čelnike najvećih svetskih aviokompanija, a zasad nije poznato da li će kontrole na američkim aerodromima biti pojačane.

Dosad su teroristi napadali avione, vozove, autobuse i šoping centre skrivajući bombe u torbe, cipele ili donje rublje, ali sada su otišli korak dalje, "ugrađujući" bombe u vlastita tela.

FBI pretpostavlja da bi teroristi muškarci mogli da ugrade bombe kod slepog creva ili stražnjice, dok će žene eksplozivni materijal imati u grudima, ugrađen na isti način kao što se ugrađuju silikoni, piše Dejl imejl.

Stručnjaci kažu da će eksplozivne materije u telu biti smeštene u plastičnu kesicu, a detoniraće se pomoću potkožnog šprica. Bombaš može da se pretvara da je dijabetičar i da sebi ubrizgava insulin da ga ne bi sprečili u samoubilačkoj misiji.

Američka štampa, međutim, podseća da postoje i skeneri koji identifikuju hemikalije, eksplozive i droge na aerodromima širom sveta, piše list.

 

Ključne reči: