nedelja 8. april 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Bilt Artmanovoj: Čitaj moje knjige, ne širi laži

Bilt Artmanovoj: Čitaj moje knjige, ne širi laži

SARAJEVO - Švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt poručio je bivšoj portparolki Haškog tribunala Florens Artman, koja ga je kritikovala u Sarajevu, da bi trebalo da pročita njegove knjige i da "prestane da širi laži o njemu".

Artman je verbalno napala Bilta zato što je prisustvovao obeležavanju početka opsade Sarajeva navodeći da on to ne zaslužuje jer nije ništa uradio da opsada ne traje toliko dugo, preneo je portal Klix.ba.

Bilt je bio prvi visoki predstavnik u BiH i učesnik pregovora o okončanju rata u BiH u svojstvu specijalnog izaslanika EU za bivšu Jugoslaviju.

"Ona bi trebalo da čita moje knjige umesto što govori laži", napisao je na svom internet blogu, dodajući da Artman "ima običaj da se bezbrižno odnosi prema činjenicima".

On je naglasio da je Artman bila u tolikom sporu sa Međunarodnim tribunalom da su morali da objave nalog za njeno hapšenje.

Haški tribunal izdao je 16. novembra prošle godine nalog za hapšenje Florens Artman, jer nije platila kaznu od 7.000 evra izrečenu zbog nepoštovanja Tribunala.

Proglašena je krivom zbog objavljivanja poverljivih detalja sa suđenja nekadašnjem predsedniku SR Jugoslavije i Srbije Slobodanu Miloševiću.

Haški tribunal utvrdio je 2009. godine da je Artman namerno i voljno ometala sprovođenje pravde, što je okarakterisano kao nepoštovanje sud.