petak 8. april 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Masakr u Riju: Bivši đak pobio osnovce, pa presudio sebi

TRAGEDIJA U BRAZILSKOJ ŠKOLI

Masakr u Riju: Bivši đak pobio osnovce, pa presudio sebi

RIO DE ŽANEIRO - Najmanje trinaest osoba je ubijeno, a 22 su ranjene kada je naoružani muškarac otvorio vatru u jednoj osnovnoj školi u Riju de Žaneiru, a zatim izvršio samoubistvo, saopštila je policija.

Neke od svetskih agencija već su javile da je crni bilans veći - između 15 i 20 mrtvih.   

Vlasti su saopštile da je napadač bivši učenik ove škole, dok je televizijska mreža Globonjuz ranije izvestila da je reč o ocu jednog učenika, preneo je AFP.

"Ta osoba je ušla (u školu) i počela da puca", rekao je portparol policije u Rio de Žaneiru.

Na TV snimku je prikazano kako bolničari unose ranjene u ambulantna kola u školi koja se nalazi u zapadnom kvartu Realengo.
 
Britanski Gardijan je na svojoj internet stranici objavio i reči jednog vatrogasca očevica koji je iz škole izvukao osmoro teško ranjene dece.

"To je masakr, pravi masakr", ispričao je vatrogasac gotovo u jednom dahu dodavši da je prizor bio stravičan jer je "krvi bilo svuda - po podu, zidovima..."

Očevici su ispričali da je sumanuti napad počeo oko 8.30 ujutru ispred škole kada je naoružani napadač pucao u dva dečaka - jednom u glavu, a drugom u ruku. Dečaci su imali između 11 i 13 godina.  

Okupljeni roditelji, koji su u očaju kukali i vrištali ne znajući šta im je sa decom, rekli su da su čuli najmanje tridesetak hitaca.