nedelja 7. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Penzioneri poklonili milione dobijene na lutriji

HUMAN GEST KANADSKIH SUPRUŽNIKA

Penzioneri poklonili milione dobijene na lutriji

MONTREAL - Veliki dobitak na lutriji ne mora da donese svetsku slavu, ali njegovo poklanjanje svakako mora, što je iskusilo svoje kanadskih penzionera.

Vajolet i Alen Lardž (Allen Large), koji žive u maloj kući u gradu Louer Truro u Novoj Škotskoj, dobili su u julu ove godine na lutriji više od 11 miliona dolara. Smatrajući da im ništa ne treba i da novac ne donosi sreću, sastavili su listu na koju su, pored nekoliko članova porodice, stavili bolnice, vatrogasne službe, crkve, groblja i dobrotvorne organizacije. Potom su počeli da pišu čekove.

Kada je vest o njihovoj darežljivosti stigla do medija, najpre u Halifaksu, a potom i celoj Kanadi, njihova nasmejana lica pojavila su se na televiziji, a u petak i na naslovnoj strani visokotiražnog dnevnika Gloub end mejl (The Globe and Mail). Potom je njihova priča obišla svet.

"Novac ne može da kupi sreću", rekao je po ko zna koji put 75-godišnji penzionisani varilac Alen Lardž, objašnjavajući odluku o poklanjanju novca onima kojima je potreban.

Njegova žena je kazala da sebe smatra srećnom posebno jer nije imala mučninu posle hemoterapije kojoj je podvrgnuta zbog raka koji joj je ustanovljen prošlog proleća i zbog koje je izgubila kosu. Ona je, ipak, priznala da je osetila zadovoljstvo zbog reakcija ljudi kojima su ona i muž poklonili novac. "Kada vide ček, oči im zasijaju", kazala je kanadskom radiju. Lardžovi su zadržali dva odsto dobitka, odnosno oko 200.000 dolara.

Komentari

Ja ne razumem jednu stvar zasto su igrali lutriju ako su gadljivi na pare. Drugo, pogledajte ih pobegli su grobaru sa lopate. I ja bih isto uradila da sam u njihovoj kozi stari bolesni sta drugo da urade; dali su onima kojima treba ostavili za sebe 200.000 dolara za svoje potrebe i to je to. Ja ne vidim zasto je ovo neka velika vest.