četvrtak 7. oktobar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > NLO zatvorio aerodrom u Kini

NLO zatvorio aerodrom u Kini

LONDON - Uprava jednog velikog aerodroma u Kini bila je primorana da ga zatvori za saobraćaj da bi se sprečio sudar putničkog aviona prepunog putnika i - neidentifikovanog letećeg objekta. Prema zvaničnom saopštenju aerodromskih vlasti, "letelica u obliku spljoštene cevi" nadletala je područje aerodroma u gradu Buti u kineskoj provinciji Unutrašnja Mongolija.

Zapanjeni kontrolori letenja i zvaničnici inače vrlo frekventnog aerodroma izjavili su da je NLO nekoliko puta kružio iznad aerodoma i pisti, a zatim velikom brzinom nestao. Zbog ovog "gosta", prenosi londonski list San izveštaje iz Pekinga i Hongkonga, svi letovi iz Pekinga i Šangaja za Boti bili su preusmereni na druge aerodrome. U Kini podsećaju da je ovaj događaj od pre dva dana zapravo treće misteriozno pojavljivanje NLO ove godine, zbog kojeg su zatvarane vazdušne luke.

Tako je aerodrom u Đaošanu, gradu u provinciji Žejđang, u julu bio zatvoren nekoliko dana pošto se na nebu pojavio "neobično oblikovan leteći objekat bleštavo osvetljen treperavom svetlošću" dok je sličan "posetilac iz svemira" viđen takođe ovog leta iznad Hongkonga.

Letelicu koja je posetila unutrašnju Mongoliju otkrili su najpre radari kontrole letenja u Hutuu, glavnom gradu provincije, nakon čega je odmah upozoren aerodrom u Butiu. Kineske vlasti su odbile da komentarišu događaje, ali neki stručnjaci veruju da je reč o testiranju novog kineskog borbenog aviona.

Nik Poup, nekadašnji islednik za NLO britanskog ministarstva odbrane, izjavio je za San: "Bilo šta da mislite o NLO, pokazalo se da je reč o ozbiljnom problemu kako za bezbednost letenja tako i za nacionalnu bezbednost".

Komentari

Ovakvi dogadjaji su sve cesci.Neki kazu da se uskoro moze ocekivati masovni kontakt.