Glas Javnosti

Italijani u pripravnosti zbog stanja na Bliskom istoku

Svet
Autor: Glas javnosti

Italija je u stanju maksimalne pripravnosti zbog potencijalne bezbednosne pretnje nakon iranskih napada na Izrael tokom vikenda, a spisak javnih mesta na koje treba posebno obratiti pažnju stalno se ažurira.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedosi sazvao je za danas sastanak Nacionalnog komiteta za red i javnu bezbednost, sa policijskim načelnicima i rukovodiocima obaveštajnih agencija.

Pored toga, sednici spoljnopolitičkih odbora Donjeg doma i Senata prisustvovaće ministar spoljnih poslova Antonio Tajani i ministar odbrane Gvido Krozeto.


„Izražavamo našu punu solidarnost i podršku Izraelu i njegovom narodu i ponovo potvrđujemo našu posvećenost njegovoj bezbednosti. Iran je svojim akcijama dodatno zakoračio ka destabilizaciji regiona i rizikuje da izazove nekontrolisanu regionalnu eskalaciju”, saopšteno je iz italijanskog predstavništva pri forumu zemalja G7.

Dodaje se da Italija radi na stabilizaciji situacije i izbegavanju dalje eskalacije.

„Nastavićemo da radimo na stabilizaciji situacije i izbegavamo dalju eskalaciju. U tom duhu zahtevamo da Iran i njegovi proksiji prestanu sa napadima i spremni smo da odmah preduzmemo dalje mere kao odgovor na dalje destabilizujuće inicijative”, navodi se u saopštenju.

Glas javnosti /P02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR