subota 6. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Sanader: Kosorova me politički progoni

Sanader: Kosorova me politički progoni

ZAGREB - Bivši premijer i nezavisni poslanik u Saboru Hrvatske Ivo Sanader optužio je predsednicu vlade Jadranku Kosor da je organizovala njegov politički progon da bi skrenula pažnju s pravih problema građana.
 
"Reč je o političkom programu Jadranke Kosor koja je u javnosti izgubila podršku i koja je pokazala da nije sposobna da vodi vladu i reši tešku ekonomsku situaciju u zemlji. Zato organizuje politički progon kako bi skrenula pažnju s pravih problema građana", izjavio je Sanader na iznenadnoj konferenciji za novinare u Saboru. Sanader je optužio premijerku da je "olako posegnula za nedemokratskim i protivustavnim metodama" u čemu joj, kako je rekao, pomaže potpredsednik Sabora i visoki funkcioner Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vladimir Šeks.

"Najbolji je primer (bivšeg potpredsednika vlade) Damira Polančeca, koga su ucenjivali i nudili mu slobodu ako lažno tereti mene. U tome je ulogu trebalo da igra i predsednik 'uskočkog' suda Ivan Turudić", rekao je Sanader. On je rekao i da se ne boji da će biti uhapšen.