subota 6. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Hilari Klinton neće u predsednike

Hilari Klinton neće u predsednike

VELINGTON - Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da se neće kandidovati za predsednika na predsedničkim izborima 2012. ili 2016. godine demantujući spekulacije na tu temu posle poraza demokrata na izborima za Kongres SAD 2. novembra.
 
U intervjuu novozelandskim televizijskim stanicama ona je izjavila da bi SAD do tih izbora trebalo da budu spremne za ženu predsednika ali da to neće biti ona, prenosi Rojters.
 
Na pitanje novinara TV3 Novi Zeland da li isključuje mogućnost da se kandiduje za predsednika Klintonova je odgovorila: "Da, veoma sam zadovoljna poslom državnog sekretara koji trenutno obavljam."

U odvojenom intervjuu za TV Novi Zeland Klintonova je rekla da se nada da su SAD spremne da dobiju prvu ženu predsednika, ali da to neće biti ona. "To neću biti ja, ali biće neko i lepo je doći u zemlju koja je već dokazala da može da izabere ženu na najviše državne funkcije," rekla je američka državna sekretarka koja na Novom Zelandu boravi u okviru gotovo dvonedeljne Azijsko-pacifičke turneje.