četvrtak 6. septembar 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Klinton: Obama ima ukusa, oženio je Mišel!

Klinton: Obama ima ukusa, oženio je Mišel!

ŠARLOT - Demokrate su danas i zvanično nominovale američkog predsednika Baraka Obamu kao svog kandidata na predsedničkim izborima 6. novembra, kada će on odmeriti snage sa republikanskim kandidatom Mitom Romnijem.

Obama je izabran većinom glasova na nacionalnoj konvenciji Demokratske partije u Šarlotu, u Severnoj Karolini, prenela je agencija Rojters.

Bivši američki predsednik Bil Klinton zvanično je nominovao Obamu za predsedničkog kandidata demokrata.

Klinton je rekao da je nominovao Obamu za drugi predsednički mandat jer želi čoveka koji je hladan spolja, ali koji u sebi izgara za Ameriku, prenela je agencija AP.

Bivši američki predsednik je u 50-minutnom govoru uveravao sunarodnike da će Obama, ako bude izabran 6. novembra, uspeti da stabilizuje ekonomiju, okrivivši njegove prethodnike republikance da su za sobom ostavili "totalni haos".

Klinton je, pored ostalog, kazao da Obama ima "dobar ukus pošto se oženio Mišel Obamom", na šta se prva dama SAD nasmešila.

"Želim da Barak Obama bude naredni predsednik SAD", kazao je Klinton, i kao jednu od njegovih prednosti naveo da je Obama postavio "osnove modernije ekonomije" koja omogućava stvaranje "miliona radnih mesta".

"Ni ja ni moji prethodnici za četiri godine ne bismo mogli da otklonimo štetu koja je njega sačekala" po dolasku na funkciju, dodao je bivši predsednik.

Klinton i Obama dugo su bili u hladnim odnosima, posle unutarstranačkih izbora za predsedničkog kandidata koje je Hilari Klinton 2008. izgubila od Obame.

U SAD danas započinje i prevremeno glasanje u 32 američke država i u prestonici Vašingtonu.

U narednim sedmicama, milioni američkih glasača imaće mogućnost da daju svoj glas u skoro dve trećine američkih država, od ukupno 50 država, navela je agencija AFP.