petak 5. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Uništena knjiga-bomba poslata Ambasadi Francuske

Uništena knjiga-bomba poslata Ambasadi Francuske

ATINA - U Atini je uništen paket-bomba upućen francuskoj ambasadi u grčkoj prestonici, saopštili su policijski izvori. "Bio je to sumnjiv paket, velika knjiga, upućena Ambasadi Francuske i mi smo izveli kontrolisanu eksploziju", naveo je izvor iz policije. Proteklih dana u Atini je otkriveno više ovakvih paketa, upućenih na adrese nekoliko ambasada, podsećaju zapadne novinske agencije.

Sumnjiv paket otkriven je i u kompaniji za raznošenje pošte u atinskom predgrađu Markopulo, a policija proverava njegovu sadržinu. Grčke vlasti su u ponedeljak uhapsile dva mladića, povezana sa ovim terorističkim akcijama i protiv njih su podignute optužnice.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bris Ortfe izjavio je da je jedan od dva paketa-bombi poslatih prošle sedmice iz Jemena deaktiviran samo 17 minuta pre tempiranog eksplodiranja. U intervjuu za državnu televiziju Frans 2, Ortfe nije izneo nijedan drugi detalj i nije rekao odakle mu informacija o tempiranom vremenu.

Uzbuna proglašena na aerodromu u Glazgovu je prekinuta, a policija je saopštila da sumnjivi paket pronađen u sredu uveče ne predstavlja nikakvu pretnju. Aerodrom u Glazgovu nije bio zatvoren, ali su neki ljudi bili evakuisani i nekoliko domaćih letova je kasnilo, prenosi AP. Bezbednosne službe na svim aerodromima u Velikoj Britaniji su u stanju pripravnosti povodom sumnjivih paketa nakon što su dva paketa-bombe pronađena prošle sedmice u Velikoj Britaniji i Dubaiju.