nedelja 5. avgust 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Skandal: Ko ubije više Srba osvaja Knin

Skandal: Ko ubije više Srba osvaja Knin

ZAGREB - Josip Brnić patentirao je novu hrvatsku društvenu igru “Oluja 1995”  koja je slična igrici “Čoveče, ne ljuti se”, a pobednik je onaj ko pobije više Srba i prvi uđe u Knin.

"Na ideju sam došao pre tri godine, slušajući što se sve negativno priča o Oluji. Nisam želeo da se zaboravi taj bitan događaj za Hrvatsku, objašnjava privrednik Josip Brnić (47) iz okoline Zagreba.

“Oluja 1995” hrvatska je igrica  “Čoveče, ne ljuti se”, a cena od 14 kuna,  oko 220 dinara. Mogu da se igraju četiri igrača, a svaki dobije figuricu i baca kocku,prenose 24sata.hr

Start je u okolini Hrvatske Kostajnice. Ako igrač stane na srpsko polje, izbacuje se iz igre. Uz mesta kojima je prolazila Hrvatska vojska, upisani su tenkovi, srpski vojnici, ali i hrvatski vojnici koji su prikazani kao veći, jači i opasniji od srpskih.

Pobednik igre je onaj koji prvi uspe da dođe do Knina.
- Pri dnu kartonske ploče nalaze se osnovni istorijski podaci o Oluji. Pazio sam da igra bude dostupna svakom detetu, a do sada sam patentirao 13 društvenih igara - pohvalio se Brnić, koji je svoju novu društvenu igru zaštitio kod Državnog zavoda za patente.

Komentari

Igra bi trebalo da se zove ''Srbine ne ljuti se''.