petak 5. februar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Krio dvorac iza plasta sena

Krio dvorac iza plasta sena

LONDON - Britanski sud naložio je jednom poljoprivredniku da sruši dvorac koji je sagradio i četiri godine krio iza bala sena zbog toga što nije imao dozvolu za gradnju.

Robert Fidler (60) oduvek je sanjao da sagradi dvorac. Taj san je na kraju ostvario i 2002. se uselio u zdanje sa bedemima i topovima, kao što dolikuje pravom dvorcu. Međutim, nikada nije tražio dozvolu za gradnju, zbog čega je građevinu više godina vešto krio iza plasta sena. Verovao je da će tako moći da se pozove na jednu stavku iz britanskog prava kojom se pojedincu dozvoljava da živi u kući ukoliko je prošlo više od četiri godine da vlasti nisu primetile njenu izgradnju.

Poljoprivednik je stoga 2006. uklonio bale sena koje su sakrivale njegov dom, verujući da je potrebni rok prošao. Lokalne vlasti su ipak čitav slučaj iznele na sud, koji je ocenio da period u kome je uklanjano seno koje je skrivalo zdanje ulazi u proces izgradnje, čime je kraj izgradnje pomeren na 2006.

Robertu Fidleru je naloženo da sruši dvorac, ali on će se žaliti...

Komentari

dokle ce ljudi da trpe idiotske zakone koji im odredjuju sta mogu da rade na SVOJOJ zemlji ?
dok ne budu dobro naoruzani. da ovaj covek ima privatnu vojsku i da ne placa reket bandi koja glumi drzavu ne bi mu mogli nista, zakon i pravda nikad nisu ni postojali - samo sila