petak 5. februar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Grobari ubili kolegu da eliminišu konkurenciju

NEZAPAMĆENI OBRAČUN POGREBNIKA U NEMAČKOJ

Grobari ubili kolegu da eliminišu konkurenciju

NIRNBERG - Dvojica nemačkih pogrebnika završili su pred sudom u Nirnbergu u jednom od najbizarnijih slučajeva ubistva u istoriji tamošnjeg pravosuđa koji neodoljivo podseća na Topaloviće iz naših "Maratonaca". Naime, njih dvojica su ubili trećeg kolegu pogrebnika kako bi eliminisali konkurenciju, objavio je nemački Bild u internet-izdanju na engleskom jeziku.

Fridrih P. (54) i Mihael S. (54), tvrdi tužilac, izvršili su ubistvo sa umišljajem tako što su iz čiste pohlepe oduzeli život konkurentu Erihu V. (43), kremirali ga i rasuli njegov pepeo po obližnjoj reci. Neobičan slučaj ubistva dogodio se kada je počela prodaja dva pogrebna preduzeća. Jedno je pripadalo žrtvi, a drugo Fridrihu P, a oba su na kraju prodata Mihaelu S, koji je saznao da je kupovinom ovih firmi zapao u velike dugove. Ubilački dvojac pozvao je Eriha u kancelariju jednog od preduzeća gde su mu i oduzeli život, a potom ga spalili i njegov pepeo rasuli. Međutim, nemačka štampa nije objavila šta bi mogao biti konkretan motiv za ovo ubistvo s obzirom da su oba pogrebna preduzeća prodata Mihaelu, tako da mu ubijeni Erih nije više bio konkurent. O mogućem motivu pred sudom se dosad nije raspravljalo, a štampa spekuliše da bi priča o velikom dugu mogla da stoji iza svega ovoga.

Optuženi Fridrih P, koji tvrdi da ga je na sve nagovorio upravo Mihael, u suzama je priznao zločin: "Uzeo sam parče drveta i udario Eriha po glavi... Mozak mu je izleteo napolje. Navukli smo mu torbu preko glave i strpali ga u vreću za leševe". Ubice su Erihove ostatke kremirale pod drugim imenom i rasule njegov pepeo. Navodni mozak čitave operacije Mihael S. odlučno negira da je kriv za ovaj zločin i tvrdi da je siguran da je Erih V. još živ i da je negde u inostranstvu. On dodaje da između njega i žrtve nikada nije bilo finansijskih nesuglasica.