petak 5. februar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Borili se psi, izginuli gledaoci

EKSPLOZIJA MOTOCIKLA BOMBE U AVGANISTANU

Borili se psi, izginuli gledaoci

KABUL - U eksploziji bombe na motociklu danas su ubijene tri osobe i ranjeno je više od 20 gledalaca borbe pasa u južnom Avganistanu. Šef lokalne policije Kamal Udin je, javlja AP, izjavio da je motocikl s bombom bio parkiran blizu poprišta borbe pasa u predgrađu Laškar Gaha, glavnog grada provincije Helmand, uporišta talibanskih pobunjenika, prenosi Fonet.
Kad su svojevremeno došli na vlast, talibani su zabranili borbe pasa, tradicionalnu zabavu Avganistanaca. Kad su 2001. talibani skinuti s vlasti, ta zabava je obnovljena. Borbe pasa, međutim, postale su jedna od meta bombaških napada. Nedavno je na takvoj zabavi u Kandaharu bombaš samoubica ubio više od sto ljudi.

U Pakistanu je danas poginulo još 12 osoba, a 40 ih je ranjeno u bombaškom napadu čija su meta bili šiitski muslimani. Bombaški napad na pun autobus izveden je u finansijskom i trgovačkom centru Pakistana Karačiju, preneo je Tanjug. U bolnicu je primljeno 12 tela i 40 ranjenih osoba, od kojih je većina imala povrede glave.

Inače, danas se dogodio još jedan bombaški napad, ali u iračkom gradu Kerbala gde je u eksplozijama dva automobila-bombe poginulo najmanje 27 ljudi, a 75 ih je ranjeno. To je treći veliki napad ove sedmice na šiitske hodočasnike, podseća Tanjug.

Ključne reči: