sreda 5. januar 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Desetogodišnji dečak pucao majci u glavu

Desetogodišnji dečak pucao majci u glavu

MILERSBURG - Desetogodišnji dečak iz američke države Ohajo mogao bi da bude optužen za ubistvo majke pošto je komšiji priznao da je pucao u nju, preneli su zvaničnici. Dečak se u ponedeljak pojavio u sudnici okruga Holms sa advokatom koji se u njegovo ime izjasnio da nije kriv. Sudija je dečaku odredio pritvor u maloletničkom zatvoru okruga Ričland dok traje istraga.

Debora Mekvej (46) nađena je mrtva, s jednom prostrelnom ranom u glavi, u nedelju u mestu Big Preri, koje se nalazi između Klivlenda i Kolumbusa u američkoj državi Ohajo. Ekipa hitne pomoći našla je Deboru Mekvej kako leži okrenuta potrbuške u dnevnoj sobi i proglašena je mrtvom na licu mesta, rekao je šerif okruga Holms Tim Cimerli.

Vlasti su došle u kuću na poziv komšinice Mekvejevih koja je rekla da je sin Debore Mekvej došao kod nje i izjavio da je upravo ubio majku. Drugi komšija koji je poznavao dečaka rekao je da su optužbe šokantne i da je poznavao dečaka koji je kod njih dolazio da pliva u bazenu.

On je rekao da dečak nije loše dete, da je možda imao problema u školi, ali da to nije bilo takvih razmera da bi moglo da se sluti da može da dođe do toga da puca u majku.

Okružni tužilac Stiv Nouling rekao je da vlasti ne nameravaju da sude dečaku kao odraslom, a njegov branilac je rekao da će tražiti da se dečak pusti na slobodu da bude kod rođaka dok traje istraga. Dečakov branilac je rekao da nema još sve podatke o slučaju, uključujući i to da li je slučajno pucano.

Tužilac Nouling je rekao da u dve decenije koliko radi u pravosuđu u ovom okrugu nije video sličan slučaj. "Mi ovde nemamo ubistva. Nemam sa čim ovo da uporedim", rekao je on. Ubijena žena ima i 21-godišnjeg sina i 15-godišnju ćerku koja je sada sa rođacima.