četvrtak 4. avgust 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Jermenski ministar spasao utopljenike

Jermenski ministar spasao utopljenike

JEREVAN - Ministar za vanredne situacije Jermenije Armen Ericjan spasao je na jezeru Sevan šestoro davljenika, javili su jermenski elektronski mediji na ruskom jeziku.

Agencija Novosti-Jermenija piše da su se, zbog snažnog vetra u blizini sela Covagjuh, na obali jezera dve pedaline i neispravan motorni čamac udaljili od obale i približno na 1,5-2 kilometra daljine se sudarili. U čamcu je bilo nekoliko mlađih osoba, uključujući 10-godišnjeg dečaka.

Ministar za vanredne situacije Jermenije, koji se takođe nalazio na odmoru na jezeru Sevan, saznavši za to, seo je u motorni čamac i u roku od sat i po dovezao ih do obale. Želeći da mu zahvale, davljenici su zahvalili 51-godišnjem ministru što im je spasao živote i predložili da ga časte pićem, što je on odbio. Tek posle su saznali ko ih je spasao, piše list Aravot.

Ministar je završio policijsku akademiju u nekadašnjem SSSR-u, kasnije je doktorirao pravo, bio je načelnik uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i zamenik jermenskog ministra policije, a od 1996. predaje teoriju države i prava u Jerevanu, pišu ruski mediji. Za ministra za vanredne situacije postavljen je prošle godine.