utorak 4. jun 2013.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Samohrana majka prodaje bubreg da vrati kredit

Samohrana majka prodaje bubreg da vrati kredit

PODGORICA - Pogoričanka Svetlana Jelić, samohrana majka dvoje dece, prodaje bubreg kako bi vratila 40.000 evra kredita banci, koji je podigao njen bivši muž.

Jelićeva se, kako je kazala, na ovaj očajnički potez odlučila, jer je od agencije koja naplaćuje dugove banke dobila obaveštenje da mora da se iseli iz svog stana u Ulici 8. marta u podgoričkom naselju Zabjelo.

"Nemam drugog izlaza sem da prodam bubreg i vratim dug. Nadam se da ću naći kupca, jer u ovom vremenu krize lakše je prodati deo tela, nego stan", rekla je ona.

Jelićeva je Dnevnim novinama kazala da je zvala direktora banke i tražila da joj, kao samohranoj majci dvoje dece, produže rok za vraćanje rata kredita, ali nije dobila pozitivan odgovor.

Kredit je podigao moj bivši muž u dogovoru sa mnom. On trenutno nije u mogućnosti da vraća rate, a banka želi da naplati dug prodajom imovine, odnosno stana u koji živim sa decom , navela je ona.

Jelićeva je kazala da se stan u kojem živi sa dvoje dece i dalje vodi na ime njenog bivšeg muža, jer nakon razvoda nije prevela polovinu nekretnine na svoje ime.