sreda 4. maj 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Obama i Klintonova putem video linka pratili ubistvo Bin Ladena

Obama i Klintonova putem video linka pratili ubistvo Bin Ladena

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama pratio je uživo, putem video linka, prenos ubistva najtraženijeg teroriste današnjice Osame bin Ladena, a fotografija sa prenosa danas je obišla svet. Prenos je upriličen u Beloj kući, a zabeleženo je da je Obama u jednom trenutku uzviknuo “Imamo ga!”
Saradnici američkog predsednika su sa nestrpljenjem pratili dešavanja u Pakistanu, a državna sekretarka SAD Hilari Klinton je u jednom trenutku pokrila usta rukama, gledajući snimak u neverici.
Šef za praćenje terorizma u Beloj kući Džon Brenan potvrdio je da je Obama odgledao ceo događaj:
“Pratili smo situaciju u realnom vremenu, imali smo mogućnost da vidimo sve detalje priče”, izjavio je Brenan.
“Predsednik (Obama) je bio zabrinut za sigurnost naših ljudi na terenu. Situacija je bila napeta, mnogi od nas su bili veoma uznemireni”, dodao je on.  
Zanimljivo je da je šifrovano ime Osame bin Ladena bilo „Džeronimo“. To ime mu je dodeljeno po uzoru na čuvenog Indijanca iz plemena Apači koji se u 19. veku borio protiv Amerikanaca i Meksikanaca i godinama uspevao da izbegne njihovoj poteri. Prema legendi, Džeronimo je imao sposobnost da „nestane u vazduhu“. Takođe, po predanjima, Džeronimo je bio u stanju da se kreće tako, da ne ostavi iza sebe nijedan trag.
Prema izveštajima stranih medija, kada je predsednik SAD Barak Obama počeo sa svojim saradnicima da prati dešavanja u Pakistanu, direktor CIA Leon Paneta je prekinuo tišinu i rekao „vidimo Džeronima“.
Nedugo posle toga, pripadnici američkog odreda „foka“ poslali su poruku „Džeronimo EKIA“ (EKIA enemy killed in action – neprijatelj ubijen u akciji).
To je bio znak da je Bin Laden mrtav.
Greška voditelja: Obama je mrtav!

Ko radi, taj i greši! Ovo pravilo posebno važi za dvojicu novinara američke televizije Foks njuz koji su juče uživo u programu izjavili da je američki predsednik Barak Obama umro! Naravno, u oba slučaja u pitanju je bio lapsus koji je voditeljima “izleteo” kada su hteli da kažu da je umro Osama bin Laden.
“Predsednik Obama se upravo obratio iz istočne sobe Bele kuće kako bi rekao naciji da je predsednik Obama u stvari mrtav…” rekao je voditelj Foksa. U tom trenutku, koleginica sa kojom je vodio vesti mu je šapnula da je pogrešio ime, nakon čega je voditelj rekao: “Izvinjavam se, Osama bin Laden je mrtav”.

Ekipa “Glasa javnosti”

Komentari

koliko bi tek porastao rejting Mr. Obmane, kada bi, u 'western' stilu, stao na "crtu" sheiku Osami ????

Vazno je da je Obama dobio Nobelovu nagradu za mir a ubija nenaoruzane ljude.
I ako se radi o teroristi i o ratnom stanju tako nesto je ratni zlocin i razbojnistvo.
Srbima uskracuju pravo na samoodbranu a oni idu gde hoce i ubijaju nenaoruzane ljude koji se nalaze u svojim domovima. Americka demokratija.