sreda 3. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Barselona: Gej aktivisti dočekuju papu masovnim ljubljenjem

Barselona: Gej aktivisti dočekuju papu masovnim ljubljenjem

BARSELONA - Aktivisti za prava homoseksualaca planiraju da organizuju masovno ljubljenje pred očima pape Benedikta XVI tokom njegove posete ovog vikenda Barseloni. Aktivisti su pozvali sve gej parove da 7. novembra izađu na ulicu i ljube se dok rimokatolički poglavar bude dolazio u crkvu svete Porodice da održi misu.
 
"Nadamo se da će doći gomila parova istog pola koji će se dve minute ljubiti pred papom", kazala je Merilin Kerol, jedna od organizatorki ove manifestacije. "Nakon dve minute ljubljenja svi će se razići kao da se ništa nije desilo", dodala je ona, prenosi britanski list Telegraf.
 
Organizatori protesta, grupa prijatelja koji kažu da ne pripadaju nijednom udruženju, uputili su poziv na ljubljenje pred papom putem mreža za društveno umrežavanje, "Tviter" i "Fejsbuk". Oni su se požalili da im je "Fejsbuk" u dva navrata i bez ikakvog obrazloženja skinuo stranicu preko koje upućuju poziv, ali da je ona ponovno aktivirana. "Ovom akcijom želimo da izrazimo naše nezadovoljstvo institucijom koja je protiv seksualnih i emocionalnih prava mnogih ljudi koji ne praktikuju isključivo reproduktivni seks kao i onih koji se ne vole na način koji crkva propisuje", izjavila je Kerol. Organizatori očekuju da će na protestu biti najmanje 300 ljudi.
 
Papa će u Barselonu doći 7. novembra radi posvećenja crkve sv. Porodice, čuvene građevine, delo španskog arhitekte Antonija Gaudija, koja je u izgradnji od 1882. godine.