utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Stražar greškom ubio glumca u ulozi razbojnika

Stražar greškom ubio glumca u ulozi razbojnika

MANILA - Stražar u jednom selu na Filipinima pucao je u glumca koji je u filmu igrao naoružanog razbojnika, zamenivši ga sa pravim ubicom, saopštila je filipinska policija.

Kako javlja agencija AP, incident se dogodio u subotu uveče kada je 52-godišnji stražar Edi Kuison pucao u filipinskog glumca Kirka Abelu kada je ovaj dobio uputstvo od reditelja da skoči na motor i udalji se zajedno sa maskiranim vozačem, objasnio je Aleksis Relado, šef policije grada Sebu. Stražar je rekao policiji da ga je probudio jedan uznemireni stanovnik sela koji ga je upozorio na prisustvo naoružanih ljudi.

Ispričao je da je video dvojicu maskiranih muškaraca na motoru i krenuo prema njima. Kada su počeli da se udaljavaju, on je pokušao da ih sustigne, ali je pao i povredio koleno. Pucao je u Abelu kada je ovaj potegao oružje, za koje se kasnije ispostavilo da je od plastike.

Scena bekstva uz pucnjavu u kojoj je Kirk Abela (32) glumio trebalo je da označi kraj filma "Going Somenjhere" koji britanski reditelj Alan Lidijard snima u Sebuu. Abela je preminuo u bolnici, a Kuizon se odmah predao policiji kada je shvatio šta se desilo. Stražari-volonteri su uobičajena pojava u manjim mestima na Filipinima. Oni pomažu policiji da održi red i mir tako što patroliraju ulicama naoružani isključivo pendrecima. Kuizon, koji nije imao dozvolu za pištolj, biće optužen za ubistvo i kršenje zabrane nošenja vatrenog oružja, rekao je Relado. Veliki broj uličnih ubistava na Filipinima, uključujući i atentate na političke aktiviste i novinare, izvršeni su od strane naoružanih ljudi na motorima.