utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Italija: U klizištu poginuli majka i dvogodišnji sin

Italija: U klizištu poginuli majka i dvogodišnji sin

RIM - Tri osobe, uključujući jedno dvogodišnje dete, poginule su u nevremenu koje je zahvatilo Toskanu, preneli su italijanski mediji.

Obilne kiše i jak vetar koji su zahvatili Italiju pre nekoliko dana, izazvali su klizišta u Toskani, gde su u jednoj kući u blizini Mase u blatu visine jednog metra pronađena tela 39-godišnje žene i njenog dvogodišnjeg sina. Otac je, kako se navodi, lakše povređen.

Policija je odmah pokrenula istragu kojom treba da se utvrdi uzrok te nesreće. Spasilačke ekipe pronašle su u drugom klizištu takođe u Masi, telo treće žrtve, 39-godišnjeg muškarca. Jake kiše i vetar izazvali su i prekide u saobraćaju s nekim oblastima na jugu zemlje.

Na severu u Vičenci, reka Bakiljone je preplavila oko 30 odsto grada, a više desetina osoba je evakuisano, a poplavljen je i deo važnog autoputa, koji je zbog toga i zatvoren. U Liguriji, na severozapadu zemlje, više naselja je evakuisano zbog opasnosti od klizišta, a spasilačke službe upozoravaju da je situacija blizu vanrednog stanja. U istoj provinciji, zbog posledica nevremena voz na liniji za Ventimilju iskočio je iz šina, a četiri osobe su lakše povređene.