ponedeljak 2. avgust 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Grčki autoprevoznici ponovo voze

Grčki autoprevoznici ponovo voze

ATINA - Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili su danas da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom. Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone.

Situacija se donekle smirila sinoć kada je vlada predložila ukidanje svoje odluke o radnoj obavezi, ako vozači kamiona obustave štrajk zbog protivljenja najavljenim reformama sektora koje se odnose pre svega na cenu i broj godišnjih dozvola za rad.

"Kamiondžije se sutra vraćaju na posao", rekao je šef sindikata autoprevoznika Jorgos Corcatos posle tročasovog sastanka sa članovima sindikata. Po odluci Vlade Grčke, sinoć su angažovani vojni kamioni i brodovi za snabdevanje građana gorivom, a vojnici su počeli da voze kamione-cisterne oduzete od privatnika koji štrajkuju. Cisterne pod policijskom pratnjom snabdevaju i benzinske pumpe.

Nestašica goriva pogodila je desetine hiljada Grka, kao i strane turiste, navode turistička udruženja, upozoravajući da su sve brojnija i otkazivanja rezervacija u hotelima. Ovim štrajkom bila su najpogođenija ostrva.