ponedeljak 2. avgust 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Dva japanska novinara poginula izveštavajući o padu helikoptera

Dva japanska novinara poginula izveštavajući o padu helikoptera

TOKIO - Dva člana jedne televizijske ekipe u Japanu koji su nestali dok su izveštavali o udesu spasilačkog helikoptera, pronađeni su mrtvi u podnožju planine gde se letilica srušila.

Izveštač Judži Kijta (30) i snimatelj Džun Kavakami (43) sa TV stanice Nipon zaputili su se na mesto nesreće gde je prošlog vikenda u udesu helikoptera poginulo pet ljudi. Njihova tela pronađena su rano jutros delimično uronjena u potok u podnožju klisure oko 300 metara ispod planine u gradu Čičibu, dva sata severozapadno od Tokija, na oko dva kilometara od mesta nesreće, preneo je AP. Ovo područje nije naročito opasno za planinarenje, rekao je zamenik šefa policije u Čičibuu Kijomicu Jaširo.

Njih dvojica su, međutim, krenuli da se penju izuzetno strmom klisurom, kako bi stigli do mesta gde se u nedelju spasilački helikopter, u misiji izbavljenja jedne planinarke, srušio. U letelici se najpre nalazilo sedam ljudi, a do udesa je došlo pošto su dva spasioca spuštena na zemlju. Poginuli su dva pilota, jedan vatrogasac i dva spasioca. Planinarka (55) koja je dan ranije pala sa planine u podnožje vodopada preminula je od zadobijenih povreda.