četvrtak 1. novembar 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Ćerku ubili kiselinom, razgovarala sa mladićem?!

Ćerku ubili kiselinom, razgovarala sa mladićem?!

ISLAMABAD - Otac i majka ubili su 15-godišnju ćerku tako što su je polili kiselinom, pošto su je videli kako razgovara sa mladićem, saopštila je danas policija u pakistanskom delu Kašmira.

Lokalni šef policije Tahir Ajub, rekao je AFP da je otac, Mohamad Zafar, sumnjao u svoju kćerku Anvu Ša i da se razbesneo kada je u ponedeljak video ispred kuće sa jednim momkom.

"Zafar ju je pretukao i zatim prolio preko nje kiselinu uz pomoć svoje supruge. ćerka je tad doživela izuzetno teške opekotine, ali roditelji je nisu odveli u bolnicu sve do sledećeg jutra. Izdahnula je u sredu", kazao je šef policije.

Mohamar Džahangir, lekar u državnoj bolnici Kotli, potvrdio je njenu smrt naglasivši da je dovedena u bolnicu u "veoma kritičnom stanju" sa skoro 70 odsto opekotina.

Njena starija sestra, inače udata, pozvala je policiju i zatražila da istraže taj slučaj.

"Roditelji su priznali zločin rekavši da su sumnjali da njihova kćerka ima nezakonite odnose sa jednim mladićem", dodao je lokalni šef policije i protiv njih je podignuta optužnica za ubistvo.

Pakistan je izuzetno konzervativna zemlja, podseća AFP, gde žene, posebno u siromašnim seoskim sredinama, imaju veoma mala prava.