ponedeljak 1. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Ahmadinežad ne želi razgovore o nuklearnom programu

Ahmadinežad ne želi razgovore o nuklearnom programu

TEHERAN - Iran ne želi da pregovara o svom nuklearnom programu sa predstavnicima velikih svetskih sila narednog meseca, izjavio je savetnik iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinežada, Ali Akbar Džavanfekr.

Džavanfekr, koji je savetnik za medije iranskog lidera, ovom izjavom uneo je dodatne sumnje u uspesan ishod pregovora, prenosi Rojters.

- U ovom krugu pregovora mi nećemo razgovarati o nuklearnom pitanju sa predstavnicima Zapada - rekao je on, prenela je poluzvanična iranska novinska agencija Fars.

Namera zapadnih zemalja je da ograniče iranske napore za obogaćivanje uranijuma i obezbede kontrolu inspektora UN za nuklearna pitanja u zamenu za određene povlastice Teheranu. Iran je pozdravio ponudu za pregovore, ali zvaničan odgovor treba da iznese na pregovorima u Beču od 15. do 17. novembra.

U intervjuu koji je kasno preksinoć emitovala iranska televizija, Ahmadinežad je, međutim, rekao da pre nego što pregovori budu nastavljeni, predstavnici druge strane moraju reći da li za pregovarački sto dolaze kao prijatelji Irana.