Glas Javnosti

I NIŠLIJE BIRAJU LOKALNU VLAST 2. JUNA: Na glasanje kad i Beograđani

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da je "opoziciji teže da pobedi u Beogradu nego u Nišu".

Nakon 17 dana razgovora sa opozicijom, a posle konsultacije i saveta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako kaže, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da će svi izbori, koji treba da se održe ove godine biti 2. juna. Među tim izborima su i lokalni koje ove godine očekuje Nišlije i Nišlijke.

Istog dana kada u Beogradu budu ponovljeni lokalni izbori, kao što je tražila opozicija da bi se sprečila selidba birača, u Nišu će biti održani lokalni izbori. Vest da će 2. juna Nišlije i Nišlijke birati (novu) vlast objavila je na konferenciji predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.


Nakon 17 dana razgovora sa poslaničkim grupama koje su želele da se odazovu na dijalog i iscrpljivanja svih mogućnosti razgovora o različitim opcijama, donela sam, u konsultacijama sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i uz njegov savet, odluku da prihvatimo zahtev opozicije grupisane oko "Srbija protiv nasilja" i Novog DSS-a, POKS-a, NADA, koji su mi predali tokom razgovora i sve one izbore kojima je vreme padalo za jul i avgust, da ih raspišemo sa beogradskim izborima i svi da se održe 2. juna - rekla je Brnabić.

Ovo će zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima, dodala je Brnabić.


Ovo je presedan i nije najbolji demokratski presedan. U ovom trenutku postoji više nego dvotrećinska većina da se napravi presedan i važan je za ovu zemlju - rekla je Brnabić.

Ovim je rešeno jedno od glavnih političkih pitanja u Nišu - kada će biti lokalni izbori. Podsetimo, nedavno je niška opozicija potpisala protokol o nesaradnji sa SNS - "ideologije u stranu".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da je "opoziciji teže da pobedi u Beogradu nego u Nišu".

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR