nedelja 30. jun 2013.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Nemoćnima besplatno donosi lekove i hranu

Nemoćnima besplatno donosi lekove i hranu

PIROT - Dvadesetogodišnji Piroćanac Aleksa Živković već nekoliko meseci pomaže svojih starim i iznemoglim sugrađanima na taj način što im bez ikakve naknade nabavlja lekove, hranu, plaća račune i pomaže na mnoge druge načine.

Živković je u Pirotu poznatiji kao Potrčko jer već više od godinu dana pruža usluge kupovine i dostave na kućnu adresu raznih potrepština koristeći pritom kao prevozno sredstvo bicikl.

Radno vreme mu je, i leti i zimi od osam ujutro do deset uveče, osim nedeljom. Od skora ima registrovanu i firmu i planira da mu to bude buduća profesija.

"Od novembra, svim sugrađanima starijim od 70 godina potpuno besplatno nabavljam sve potrepštine, hranu, plaćam račune, idem po rezultate sa lekarskih pregleda, zakazujem preglede, donosim lekove, recepte i pomažem na svaki drugi način", kaže Aleksa.

On je u februaru uspostavio saradnju sa Crvenim krstom u Pirotu a ovog meseca dobio i finansijsku pomoć od opštine Pirot koju ću iskoristiti za nabavku opreme, novog bicikla i osavremenjivanje svog rada.

"Obilazeći kuće po Pirotu uvideo sam da ima puno starih ljudi koji žive bez ikog svog i to je glavni razlog zbog čega sam se odlučio da svima starijima od 70 godina potpuno besplatno pružam sve usluge", rekao je taj mladić.

Osamdesetsedmogodišnji penzioner iz Pirota Časlav Džunić, koga Aleksa često posećuje i donosi lekove, kazao je da je Aleksu upoznao pre tri meseca.

"Sam sam u kući, oboleo sam od Parkinsonove bolesti i nisam kadar da idem sam za lekove i puno pešačim pa mi Aleksa u svemu tome pomaže. Bilo da mi treba hrana, lekovi i sve što mi je neophodno za život, a plaća mi i račune za komunalije. Pri ruci mi je u svako doba i mogu da kažem da je jako dobar čovek i mladić i njegova pomoć mi je izuzetno dragocena", kaže Džunić.