sreda 29. septembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Obnova gradskog stadiona u Užicu

Obnova gradskog stadiona u Užicu

UŽICE - U Užicu je počela rekonstrukcija gradskog stadiona, koja će koštati 220 miliona dinara. Početak radova na stadionu "Sloboda Point Sevojno" označio je ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.
Ministar je rekao da će angažovana sredstva na rekonstrukciji stadiona pomoći građevinskoj operativi i omogućiti gradu "jednu od civilizacijskih tekovina", a to je posmatranje "najvažnije sporedne stvari na svetu - fudbala".

Dulić je dodao da je Grad Užice među prvim lokalnim samoupravama "došao" u Vladu Srbije posle donošenja zakonskih propisa o oživljavanju građevinarstva kako bi konkurisao sa projektom stadiona za koji je imao svu potrebnu projektnu dokumentaciju. Prema njegovim rečima, svi angažovani radnici na tom građevinskom objektu moraju biti adekvatno plaćeni sa porezima i doprinosima, a insistiraće se na domaćim materijalima i korektnim cenama. Ministar je kazao da je u pitanju veliki poduhvat i da se paralelno moraju raditi i stadioni, i vrtići, i drugi potrebni objekti u lokalnim sredinama.

Dulić je fudbalskoj ekipi Sloboda Point Sevojno poželeo uspeh u takmičenju, osim u susretima sa "njegovim klubom" subotičkim Spartakom. Predsednik Uprave fudbalskog superligaša Sloboda Point Sevojno Dragan Subotić zahvalio je užičkoj lokalnoj samoupravi, njenim odbornicima, Vladi Srbije i resornom ministarstvu na podršci na realizaciji projekta i hrabroj odluci da se krene u rekonstrukciju stadiona.

Kapacitet novog gradskog stadiona u Užicu biće 10.000 mesta, od čega će polovina biti za sedenje, a njegova rekonstrukcija će trajati pet meseci, rečeno je na svečanosti povodom početka radova koje izvode "Putevi" Užice.