utorak 29. maj 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Zdravstvo dobilo računarsku opremu od 170.000 evra

Zdravstvo dobilo računarsku opremu od 170.000 evra

JAGODINA - Opšta bolnica i Dom zdravlja u Jagodini, kroz projekat Ministarstva zdravlja i Svetske banke, dobili su računarsku opremu najnovije generacije u vrednosti 170.000 evra.

Opšta bolnica je, pored ostalog, dobila šest servera, 111 personalnih računara, 51 štampač, bar kod skener, bolnički i laboratorijski softver, ukupne vrednosti 140.855 evra, izjavio je direktor bolnice dr Darko Miletić.

On je istakao da je kroz realizaciju projekta "Razvoj zdravstva Srbije - dodatno finansiranje", obezbeđena i obuka zdravstvenih profesionalaca za korišćenje i implementiranje bolničkog softvera koji pored nacionalnog poseduje i Eurorec sertifikat, što garantuje ispunjavanje svih zahteva neophodnih za savremeno poslovanje zdravstvene ustanove.

Direktor Doma zdravlja Miloš Lukić je istakao da je Dom zdravlja, kroz realizaciju ovog projekta, dobio 26.660 evra za hardver (deset personalnih računara, pet štampača), implementaciju lokalne inforamatičke mreže (LAN i WAN) i unapređenje postojećeg softvera.

Opšta bolnica u Jagodini je prošle godine proglašane za najbolju u Srbiji po kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga do 100.000 stanovnika, a Dom zdravlja drugi. Bolnica zapošljava 540, a Dom zdravlja 407 radnika.