sreda 28. decembar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Bregović nepoželjan u Leskovcu?!

Bregović nepoželjan u Leskovcu?!

LESKOVAC - Nevladina organizacija Narodni parlament iz Leskovca pozvala je gradske vlasti i donatore da odustanu od skupog angažovanja muzičara Gorana Bregovića i njegovog "Orkestra za svadbe i sahrane" za doček Nove godine po Julijanskom kalendaru.

"Pozivamo gradske vlasti da racionalnije troše novac Leskovčana i da pronađu jeftiniju, i ekonomskoj situaciji primereniju alternativu. Pozivamo i donatore, koji navodno u značajnijem, ali nepoznatom procentu, sufinansiraju organizaciju dočeka Srpske Nove, da novac usmere u humanitarne i druge aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Ta NVO tvrdi da će Bregovićev koncert na Širokoj čaršiji u centru Leskovca koštati zapravo 50.000, a ne 35.000 evra, kako je ranije saopšteno u kabinetu leskovačkog gradonačelnika. U kabinetu gradonačelnika je takode rečeno  da je interesovanje građana za koncert veliko i da se očekuje organizovan dolazak ljubitelja Bregovićeve muzike sa juga Srbije, ali i iz Makedonije, Bugarske i Slovenije.

Komentari

Najpre su potrošili 50.000 eura za spomenik Tomi Zdravkoviću, a sada još 50.000 za koncert Gorana Bregovića. Kompletno ludilo ! Pa još kažu anonimni izvori sufinansiranja. Sram ih bilo da ovako vređaju građane Leskovca, pa ko još daje toliki novac, a da ostane anoniman. Leskovčani spremajte se za proleće, ili ćemo mi njih eliminisati sa političke scene ili oni nas sa lica zemlje.