petak 28. maj 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Odbijena žalba Medicinske škole u Leskovcu

Odbijena žalba Medicinske škole u Leskovcu

LESKOVAC - Apelacioni sud u Nišu odbio je žalbu Medicinske škole u Leskovcu kojom je traženo poništavanje rešenja nižeg suda o plenidbi pokretne imovine zbog duga izvođaču radova.

Direktorka Medicinske škole Zorica Kastratović rekla je da će zastupnici škole na ročištu koje je zakazano za 22. jun morati da daju izjavu o nepokretnoj imovini, ali da nema preciznog razgraničenja šta je od te imovine u vlasništvu škole.

Predstavnik gradske uprave Leskovca rekao je da je većina pokretne imovine u vlasništvu grada i Vlade Srbije, čijim je novcem građena i škola, nakon što je stara školska zgrada izgorela u požaru u proleće 2005. godine.

- Prema mojim saznanjima, sud može da zapleni samo table, krede i školske dnevnike, jer su samo te stvari u vlasništvu škole - kazao je taj gradski funkcioner.

Graditelj škole bila je zanatska zadruga "Novogradnja" iz Leskovca, a investitori Vlada Srbije i leskovačka samouprava.

Investicija je bila vredna oko 100 miliona dinara, a neisplaćeni iznos oko 43 miliona, bez kamata i sudskih troškova.

Pomoćnik ministra prosvete za investicije Zoran Trninić rekao je da do plenidbe ne može doći, jer pravosudni organi nisu imali podatke prilikom donošenja ranijih presuda.

- U međuvremenu, ministarstvo je došlo do novih poražavajućih otkrića iz kojih se vide mnoge nelegalnosti u vezi sa ugovorom, cenom i nepostojećim tenderom, pa ukoliko izvođač radova ne pristane da se dogovorimo, onda će uslediti kontra tužba - kazao je Trninić.

Medicinsku školu u Leskovcu pohađa oko 900 učenika i u njoj radi oko 100 profesora u stalnom radnom odnosu ili kao honorarni saradnici.

 

Komentari

Sramota drzeve platili su milion za kovacevica bacili milijarde eura ko zna gde a skoli plene imovini i posle nece mladi u srbiji da ostaju odliv mozgova pa sta ocekujete