petak 27. april 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Kraj štrajka u Ratku Mitroviću, isplaćeno po 30.000 dinara

Kraj štrajka u Ratku Mitroviću, isplaćeno po 30.000 dinara

KRAGUJEVAC - Bivši radnici kragujevačkog građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović", koje se nalazi u stečaju, završili su protest, pošto im je u Skupštini Grada počela isplate jednokratne pomoći od 30.000 dinara.

Protest je počeo 11. aprila jer oko 60 bivših radnika tog preduzeća nije moglo da naplati zaostale zarada, za šta su imali pravosnažne sudske presude.

Radnici traže da nadležne državne institucije postupaju po njihovim zahtevima, u skladu s dogovorom s ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, a ako se to ne dogodi, najavili su da će ponovo oragnizovati proteste.

Isplata jednokratne pomoći bivšim radnicima "Ratka Mitrovića" obezbeđena je iz budžeta Grada Kragujevca.

Predsednik sindikata "Ratka Mitropvića" Predrag Radović danas je podsetio da radnicima preduzeće duguje od 100.000 do 130.000 dinara za zarade i doprinose.

Prema dogovoru koji je postignut prošle sedmice u Beogradu s ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, zarade bi trebalo da budu isplaćene iz potraživanja koje preduzeće ima prema investitorima, među kojima je i Grad Kragujevac.

Predložena je isplata dve i po zarade iz Fonda solidarnosti Republike Srbije, u iznosu od oko 55.000 dinara, dok bi radni staž trebalo da bude povezan iz stečajne mase za poslednje dve godine i duže ako bi za ti bilo sredstava.