nedelja 27. januar 2013.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Borovčanin predsednik Mačvanskog okružnog

Borovčanin predsednik Mačvanskog okružnog

LOZNICA - Državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine i nekadašnji bokserski šampion Nenad Borovčanin izabran je za novog predsednika Mačvanskog okružnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS).

Na zvaničnom sajtu te stranke, objavljeno je da je odluka doneta na sednici Izvršnog odbora SPS-a, na predlog lidera socijalista Ivice Dačića.

Borovčanin je tim povodom izjavio da je funkciju prihvatio, jer želi da Mačvanski okrug postane region odakle mladi ljudi neće odlaziti u potrazi za boljim životom, već "mesto gde će zasnivati svoje porodice, zapošljavati se i učestvovati u izgradnji svog kraja".

On je poručio da će njegovi prioriteti biti potraga za investitorima koji će otvarati nova radna mesta, stvaranje uslova za sindikalno udruživanje radnika, kao i izgradnja autoputa od Loznice do Rume i pruge Loznica - Valjevo.

Borovčanin je bivši bokserski šampion Evrope, rodom iz Loznice, koji je uspešnu profesionalnu karijeru sa 30 pobeda u isto toliko mečeva završio 2012. godine kada je postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije.