četvrtak 26. april 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > U Resavici kvadrat 250 evra

U Resavici kvadrat 250 evra

RESAVICA - Državno preduzeće "Đula" iz Resavice kod Despotovca, posle četvrt veka će u ovom rudarskom naselju ove godine izgraditi dve stambene zgrade sa oko 40 stanova, a cena kvadratnog metra biće 250 i 350 evra.

"Jednu zgradu izgradićemo u centru Resavice, na lokaciji stare trafo-stanice i u njoj će cena kvadratnog metra stana iznositi 250 evra, a drugu ćemo graditi u saradnji sa opštinom Despotovac i Komesarijatom za izbeglice, po komercijalnom cenovniku, i cena kvadrata će biti 350 evra", izjavio je direktor "Đule" Dragan Feliks.

Ovi stanovi su potrebni Resavici, jer je iseljavanje prestalo, rudnici solidno rade, život se ponovo vraća u ovo mesto, izjavio je Feliks novinarima.

Ovako jeftina gradnja je moguća, jer su se opština i mesna zajednice odrekle komunalnih taksi i drugog, što opterećuje i poskupljuje stanogradnju u Srbiji.

"Đula" je poznatija po ugostiteljstvu, a građevinsku delatnost i trgovinu obavlja od pre sedam godina i ima 120 zaposlenih, napomenuo je Feliks i dodao da je "Đula", koji je 100 odsto državna firma, vezan za Rudnik mrkog uglja "Rembas".