subota 24. septembar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Novo obdanište u Loznici uskoro počinje sa radom

Novo obdanište u Loznici uskoro počinje sa radom

LOZNICA - Do kraja godine predviđen je početak rada najvećeg lozničkog obdaništa, čime će se rešiti problem preopterećenih dečijih ustanova u ovom gradu.

Član Gradskog veća Ljubinko Đokić rekao je da trenutno svako lozničko obdanište ima oko 20 odsto više dece od predviđenog kapaciteta, što u mnogome otežava i umanjuje kvalitet rada, stoga se ulažu napori da se do kraja godine osposobi bar jedan deo novog obdaništa sa pet radnih soba. Obdanište,  površine 2.600 kvadratnih metara, moćiće, kad u potpunosti bude završeno, da primi 300 mališana.

On je objasnio da je u toku prve faze izgradnje Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja iz budžeta Nacionalnog investicionog plana (NIP) uz podršku lokalne samouprave izdvojilo oko 40 miliona dinara.

U nastavku radova, za ugradnju stolarije i instalacionih sistema, kao i postavljanje fasade, utrošeno je 86.250.000 dinara, od čega je NIP obezbedio 60 miliona, dok je oko 26 miliona izdvojeno iz lokalnog budžeta, a završne radove, opremanja kuhinje i vešeraja, finansirao je isključivo NIP sa 17.122.000 dinara.

Đokić je najavio da će uskoro biti raspisan tender u vrednosti od šest miliona dinara, za uređenje dvorišnog prostora objekta, postavljanja ograde i rasvete, a planirano je da se za nameštaj i opremu iz budžeta grada izdvoji dodatnih 20 miliona dinara.

Gradnja obdaništa je počela 2009. godine, objekat se sastoji iz tri etaže - prizemlja, suterena i sprata, a u okviru ustanove biće centralna kuhinja u kojoj će se pripremati obroci za sva obdaništa u gradu. Kompletan završetak predviđen je do kraja 2012. godine.