petak 24. jun 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Počela izgradnja dve saobraćajnice u Kraljevu

Počela izgradnja dve saobraćajnice u Kraljevu

KRALJEVO - U Kraljevu je počela rekonstrukcija Ulice Dušana Popovića na magistralnom putu Kraljevo - Kruševac u dužini od 800 metara, kao i izgradnja interne saobraćajnice u naselju Beranovac.

Tim povodom državni sekretar u Ministarstvu i ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za NIP Milan Đokić sastao se sa predstavnicima grada i izvođača radova "Novi Pazar - put".

Đokić je istakao da je vrednost projekta 124 miliona dinara od čega se iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) obezbeđuje 77 miliona, a iz budžeta Kraljeva 47 miliona. Projekat se realizuje u okviru programa NIP-a i Evropske investicione banke, a naziv programa je "Gradimo zajedno".

- Ulica Dušana Popovića je vrlo frekventna i ovim radovima ostvarićemo bezbedniji prilaz Kraljevu. Interna saobraćajnica na Beranovcu, gde je izgrađeno 170 stanova za izbegle i raseljene, infrastrukturno zaokružuje to novo naselje - rekao je Đokić.

Ulica Dušana Popovića je pristupna saobraćajnica Kraljevu i predviđena je rekonstrukcija postojećeg dela i izgradnja dve nove saobraćajne trake od Ribničkog do Ibarskog mosta. Pored toga biće izgrađen i kružni tok koji bi trebalo da omogući bezbedan pristup budućoj hali sportova.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović ocenio je da ovim počinju ozbiljnije investicije u naselju Ribnica koje ima oko 30.000 stanovnika.

- Uskoro počinje izgradnja hale sportova, a zatim i ulice koja treba da poveže Ribnicu sa budućim mostom u Skopljanskoj ulici. Ovo je početak nove ere za Ribnicu - rekao je Simović.

Narodni poslanik Jovan Nešović je najavio da će iz NIP-a ove godine u Kraljevu biti finansiran i završetak školskih dvorana u selu Sirča i na Ratarskom imanju.

Nešović je najavio i da će sredstvima Evropske investicione banke uskoro početi izgradnja novog vrtića u Kraljevu.