sreda 24. april 2013.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Svaki drugi Timočanin bez posla

Svaki drugi Timočanin bez posla

BOR, ZAJEČAR - Svaki drugi stanovnik istočne Srbije na posao u proseku čeka duže od pet godina, a u Borskom i Zaječarskom okrugu, prema podacima iz 2012, na posao je čekalo više od 27.000 ljudi.

Prema broju nezaposlenih u ovom delu Srbije prednjači Zaječarski okrug sa 14.200, dok je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Borskom okrugu bez posla 11.300 ljudi, rekao je predsednik Regionalne privredne komore u Zaječaru Dejan Tošić.

Prema podacima filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru, najveći broj nezaposlenih je u Boru - više od 6.000, u Negotinu oko dve i po hiljade, a u opštinama Kladovo i Majdanpek evidentirano je po 2.000 ljudi.

U isto vreme je, napominju u Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru, u osam gradova Timočke krajine zaposleno više od 50.000 građana.

"U rešavanju problema nezaposlenosti Privredna komora u Zaječaru može da pomogne organizacijom edukacija i razlicitih prezentacija u oblasti privrede. Nedavno je u Knjaževcu prezentovan novi izvozni program SIEP-e, a nove programe u svojoj oblasti u ovoj godini najavljuje i Nacionalna služba za zapošljavanje", rekao je Tošić.

On je naglasio da su planovi Regionalne privredne komore ambiciozni, ali u isto vreme i realni.

"Regionalna privredna komora Zaječar prisutna je na domaćim i međunarodnim sajmovima, što može biti od značaja za razvoj male privrede timočkog regiona", ocenio je Tošić.