sreda 24. april 2013.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Pirot: Maturanti se odrekli svečanih haljina za najugroženije

Pirot: Maturanti se odrekli svečanih haljina za najugroženije

PIROT - Maturanti pirotske Gimnazije rešili su da pare namenjene kupovini skupih maturskih haljina, odela i druge garderobe odvoje na poseban račun kako bi pomogli najugroženijim mladim Piroćancima.

Na predstojeće matursko veče ići će obučeni u iste majice sa natpisom "Tvojih pet minuta-nečiji ceo život", kako se ova akcija i zove.

Kako je izjavila jedna od inicijatorki ove akcije, maturantkinja Jovana Georgijevski, očekuje se da se prikupi dosta novca, s obzirom da od cele generacije maturanata svega par njih nije pristalo da podrži ovu akciju, dok je oko 150 pristalo da se uključi.

"Matursko veče će biti 30. maja. Prvo će u školi biti organizovana svečanost na kojoj će biti prisutni svi donatori, maturanti, a tada ćemo i uručiti sam prikupljeni novac onima kojima su ta sredstva najpotrebnija, za operacije, skupe lekove i sličnu pomoć.

Akciju su, osim maturanata, profesora i rukovodstva škole, podržali i Sportski centar Pirot, koji je organizovao humanitarnu tehno žurku, zatim opština Pirot, Elektrodistribucija, kao i nevladine organizacije "Pirot E publica" i "Gea".

Oni će takođe organizovati humanitarne žurke iz kojih će sva prikupljena sredstva ići u naš fond",kaže Georgijevska.

Komentari

Bravo! Te stvari koje se kupe za maturu se obuku jednom-dvaput a kad nekom pomognes to je za ceo zivot!