petak 23. decembar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Prodajom stanova do namirenja duga za struju

Prodajom stanova do namirenja duga za struju

Građani i privreda šest opština Pomoravskog okruga Elektrodistribuciji Jagodina duguju za struju skoro 1,3 milijarde dinara, a protiv 3.250 potošača podnete su tužbe

JAGODINA - Građani i privreda šest opština Pomoravskog okruga Elektrodistribuciji Jagodina duguju za struju skoro 1,3 milijarde dinara, a protiv 3.250 potošača podnete su tužbe.

Jadan od potrošača električne energije u opštini Svilajnac duguje preko 600.000 dinara, a nisu pomogle ni više tužbi, isključenja, pa ni izmeštanje mesta merenja da se dug naplati, izjavio je rukovodilac Sektora trgovine Elektrodistribucije Zlatko Jeremić.

On je precizirao da domaćinstva Jagodine, Ćuprije, Despotovca, Paraćina, Svilajnca i Rekovca, bez utuženih, za struju duguju 562 miliona, a privreda, industrija i Javna preduzeća 723 miliona dinara.

"Počeli smo sa velikom akcijom isključenja, a onima koji imaju enormno visoka dugovanja, sa sudskom presudom, odbijaće se od ličnih dohodaka i prodajom pokretnih stvari, a od iduće godine prodajom i nepokretnosti", istakao je Jeremić i dodao da je potrošnja struje u Pomoravskom okrugu, zbog visokih temperatura za ovo doba godine, ispod proseka za ovaj mesec.

Jeremić je naveo da se za Jagodinu, najveći grad u Pomoravskom okrugu, dnevno ispričuje do 1.500.000 kilovata sati, što je 70 odsto od maksimuma koji je ostvaren prošle godine u ovom mesecu.

Elektrodistribucija u Jagodini, koja je deo "Elektrosrbije" Kraljevo, ovog meseca dnevno za sve opštine isporučuje oko 3.100.000 kilovat sati.

U Elekrodistribuciji navode da je ove godine u poboljšanje snabdevanja strujom investirano 70 miliona dinara. Izgrađeno je 16 novih trafostanica, 16 kilomatra dalekovoda i kablovskih vodova i 35 kilomatara visokonaponske mreže.

Snabdevanje je normalno "bez dužih prekida u napajanju", a tako će biti i za novogodišnje i Božićne praznike, poručuju iz ektrodistribucije i mole građana da za praznike racionalno troše struju.